Kurum Adı : Alicik İlkokulu
WEB Adresi : http://alicikilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Alicik Köyü Akdağmadeni YOZGAT

VİZYON
Türk Milli Eğitimi´nin amaçları doğrultusunda; Vatanına, milletine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine bağlı, ailesine ve Türk Milleti´ne yararlı nesiller, Çağdaş, bilim ve teknolojinin farkında olan, yeniliklere açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, nitelikli, sorumluluk bilinci olan, değerleri yaşayan ve yaşatan hoşgörü sahibi, olaylara geniş bir açıdan bakabilen, özgüveni gelişmiş, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.

MİSYON
Öğrencilerinimizi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk Milleti´nin ahlaki, insani, manevi, kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; Ailesini, vatanını ve milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; İnsan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar yetiştirmek.

BAŞARILAR
Okulumuz ilköğretimin amaçları doğrultusunda vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştirmektedir.

Öğretmen Sayısı : 5
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 23
Öğretim Şekli : Normal Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:20 - 14:30
Derslik Sayısı : 5 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 1
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Akdağmadeni´ne 34 km Yozgat´a 134 km
Ulaşım : Yozgat - Sivas karayolu üzerinde asfalt yoldan geliş gidiş sağlanmaktadır. Karayoldan köy yoluna dönüldükten 3 km sonra köyümüze ulaşılmaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : 1300 Rakımlı Engebeli Bir Araziye Kurulan ve Fıkralarıyla Ünlü Olan Köyümüz 170 Hane Köyümüzün Nüfusuda Takriben 948 Kişi Yaşamakta Olup Yaklaşık 110 Hanede İç Göç Nedeniyle Büyük Şehirlerde İkamet Etmektedir.İlkokul 1962´de Acenta Telefonu 1984´te, Elektrik 1986´da,İçmesuyu Şebekesi 1987´de, Sağlık Ocağı 1987´de, Ve Otomatik Telefon İse 1999 Yılında Hizmete Girmiştir.Ayrıcada Köyümüzün Altyapısı (Kanalizayon) işleri de 2010 Yılında Tamamlanmıştır.

Kontenjan Bilgileri :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ